Beginnerscursus 

Beginnerscursus – 12 lessen 

We beginnen bij het begin. In principe is het niet nodig om meer te kunnen zeggen in het Engels dan “yes” en “no” om deel te kunnen nemen aan de cursus. Echter, als je al wel iets verder bent, is ook dat geen enkel probleem. Om de groepen zo uniform mogelijk in te delen op niveau, neem ik bij iedere deelnemer van tevoren een korte taaltest af. 


Onderwerpen 

In de eerste zes lessen zullen we voornamelijk basisonderwerpen zoals familie en hobby’s bespreken. In de daaropvolgende zes lessen gaan we al iets verder en hebben we het over onderwerpen als de maatschappij en het milieu. 


Manier van lesgeven 

Ik ben geen fan van een grote focus op grammatica, regels en rijtjes. In plaats daarvan kies ik er voor om een grote verscheidenheid van onderwerpen aan bod te laten komen die bijdragen aan een algemene Engelse taalvaardigheid en aan het daadwerkelijk kunnen toepassen van de Engelse taal. We werken dan ook voornamelijk aan spreekvaardigheid. Zo kun je je beter redden op vakantie en zul je beter kunnen communiceren met bijvoorbeeld anderstalige familie.

Gevorderdencursus 

Gevorderdencursus – 12 lessen 

Als je nog niet klaar bent met Engels na de beginnerscursus, bied ik ook een gevorderdencursus aan. Deze cursus is gedetailleerder en diepgaander dan de beginnerscursus. 


Onderwerpen 

We zullen het gaan hebben over onderwerpen als geschiedenis en veiligheid. Ook zullen we, op een laagdrempelige manier, meer taaltechnische en taalkundige aspecten van de Engelse taal bespreken. 


Manier van lesgeven 

Ook tijdens de gevorderdencursus werken we voornamelijk aan de spreekvaardigheid en aan het kunnen toepassen van het Engels. De gevorderdencursus wordt verder op precies dezelfde manier gegeven als de beginnerscursus, dus je hoeft niet te wennen aan een heel andere lesmethode als je aan de beginnerscursus hebt meegedaan. Het is echter niet verplicht om eerst de beginnerscursus te hebben gedaan om deel te kunnen nemen aan de gevorderdencursus. 

Praktische informatie 

Leeftijdsgroepen 

Mensen vinden het vaak prettig om met leeftijdsgenoten les te hebben. Daarom probeer ik mijn leerlingen zoveel mogelijk in te delen op leeftijd. Dat is de reden waarom ik groepen samenstel van mensen in de leeftijd van 50 tot 64 jaar en 65 tot 80 jaar. Iedere groep bestaat uit zes tot acht deelnemers. 


Locatie 

Ik geef les zowel in Groningen als in Luinjeberd (nabij Heerenveen). 


Locatie Groningen: een buurtcentrum of kerk; locatie in overleg met cursisten. 

Locatie Luinjeberd: Bedrijvencentrum De Helling, Aengwirderweg 129a 


Zodra we weer bij elkaar mogen komen zonder rekening te hoeven houden met afstand bewaren en dergelijke, houden we de lessen bij deelnemers thuis. Dit scheelt in de kosten. 


Data en tijd

De lesdagen worden vastgesteld in overleg met cursisten. In principe hebben we om de twee weken les en in de tussentijd maak je huiswerk. De lessen duren anderhalf tot twee uren. De tijd die je besteedt aan huiswerk zal tussen de twee en vier uren per week zijn. Verder heb je een laptop/PC en/of telefoon/tablet met WhatsApp nodig. Dit in verband met het maken en inleveren van huiswerkopgaven. 

Cursusprijzen 

Prijs beginnerscursus: € 215,- 
(12 lessen, één keer in de twee weken les)

Prijs gevorderdencursus: € 215,- 
(12 lessen, één keer in de twee weken les)

Toeslag huur leslocatie: ca. €50,- (afhankelijk van locatie) 

Bij deze prijs is persoonlijke feedback op het gemaakte huiswerk inbegrepen. 


Voor iedere nieuwe leerling die je aanbrengt, krijg je €10,- korting.